Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово и Извидничкиот Одред СКАУТ потпишаа Меморандум за соработка

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во Општина Куманово Градоначалникот Максим Димитриевски oствари средба со членовите на Извидничкиот Одред “Скаут“ од Куманово, со кои потпиша Меморандум за соработка. Со меморандумот се утврдува заедничката соработка и координација меѓу двете страни, во спроведување на активности од областа на едукација за биодиверзитетот и заштитата на природата во Општина Куманово. Соработката за која се согласија двете страни подразбира и други области, кои се директно или индиректно поврзани со зачувување и промовирање на природата како безбедно и здраво место за едукација на младите.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст