Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово и Институтот Европа за тебе -Скопје потпишаа Меморандум за соработка

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски денеска во просториите на општината потпиша Меморандум за соработка со Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики Европа за тебе-Скопје.

Димитриевски потенцираше дека општината ќе соработува со Институтот на полето на едукација на кадрите во основните и средните училишта, како и на заштитата од општествено-опасните појави, со цел како да се постапи за да не дојде до насилство.

Од Институтот истакнаа дека ќе се одржи циклус на семинари за наставниците од училиштата, во кои ќе бидат вклучени и претставници од Советот на родители, како важна алка, а и учениците, како крајни конзументи, со стекнување на значаен и признаен сертификат од сработеното.

Во споменатиот Институт работат еминентни и реномирани универзитетски професор по: правни, социолошки, психолошки, педагошки и безбедносни науки, кои ја потенцираат потребата од образовна интервенција во училиштата и меѓуинституционално вмрежување.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст