Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово подготвена за зимско одржување на улиците

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска градоначалникот Максим Димитриевски изврши увид на механизација на фирма која ќе врши зимско одржување на улиците во градот. Според него општината е подготвена за справување со снегот во текот на зимата. За таа цел, за една сезона општината одвои осум милиони деветсто и четириесет илјади денари и дополнителни пет милиони денари за ЈП „Чистота и Зеленило„ за одржување на јавни прометни површини.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст