Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворена изложбата „500 години Куманово“

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Вечерва во галеријата на Музеј Куманово беше отворена изложбата „500 години Куманово“. Составена е од преку 100 дела – цртежи, графики, скулптури и фотографии посветени на Куманово некогаш и денес, а е подарок од учениците од средните училишта во градот. Изложбата ја отвори претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска која се обрати пред присутните.

Изложбата ќе трае до осми март, а истата има добротворен карактер и средствата од продажбата на делата ќе бидат донирани. 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст