Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворена изложба во уметничката галерија при НУ Музеј Куманово

Денеска во уметничката галерија при Националната установа Музеј Куманово беше отворена изложба во рамките на проектот “Сочувување на старите занаети кои овозможуваат развој на занаетчиско претприемништво и самовработување”.

Изложбата е во организација на RZK Zanaet-Zeja-Куманово, поддржано од Министерството за економија на Република Северна Македонија и Arty Craft North Mаcedonia.

Изложбата ја отвори Претседателот на Совет на Општина Куманово Атина Мургашанска, а на истата присуствуваше и Секретарот на Општина Куманово, Десанка Стошевска со претставници од општинската администрација.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст