Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Откриена спомен плочата од основањето на ООУ “Браќа Рибар”-с.Табановце

По повод 8 Декември, Ден на Св.Климент Охридски денеска во ООУ “Браќа Рибар”-
с.Табановце беше откриена спомен плочата од основањето на училиштето, која датира
од 1927 година и сведочи за првото изградено училиште. Спомен плочата ја откри
секретарот на Општина Куманово Александар Гелевски, а присуствуваа Првиот
конзул на амбасадата на Р Србија во РСМ, Александра Ѓурица и Ивана Ѓорѓиевска, претседателка на Советот на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст