Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Официјалниот web-сајт на Општината ќе биде достапен за лицата со попреченост

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива„, Куманово, денеска организира јавна дебата со цел поттикнување на конкретни промени за подобрување на состојбата за пристапност до јавни информации за лица со попреченост.Свое обраќање на дебатата имаше Градоначалникот Максим Димитриевски, кои изрази поддршака на ваквиот проект. Исто така беа презентирани и наодите од истражувањето за пристапност на постоечките веб-страници на општините во северо-источен регион, како и  препораките за нивно подобрување за да бидат достапни за ovie лица.

На дебата учествуваа претставници од општините Куманово, Липково, Старо Нагоричане, јавните институции и установи од општините, граѓански организации кои ги застапуваат правата на лицата со попреченост, како и лица со различни видови на попреченост. Дебата е дел од активностите во рамките на проектот „Достапни јавни информации за лица со попреченост„ финансиран од Европската Унија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст