Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Панел дискусија по повод Денот на Европа

Панел дискусија на тема „Европските интеграции во развојните перспективи на Република Северна Македонија со осврт на Северо- источниот плански регион“ се одржа денеска во Куманово, во организација на Европското движење ЕДМК во соработка со Општина Куманово. Настанот е дел од традиционалното одбележување на 9 мај – Денот на Европа.

Воведно излагање на настанот имаше градоначалникот Максим Димитриевски, амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија Кристијан Тимоние, а говореа и потпретседателот на ЕДМК Мухамед Халили и професорот Трпе Стојановски од УКЛО.

Дискусијата за Европските интеграции во развојните перспективи на Република Северна Македонија ги опфати европските интеграции и реформите поврзани со пристапните преговори кои во скоро време се очекува да бидат главна преокупација на локалните власти, граѓанските здруженија, претпријатијата и т.н., како и прашања поврзани со механизмите за јакнење на капацитетите на локалните чинители за поголема граѓанска партиципација и развојот на човечките ресурси за спроведување на реформите.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст