Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Патронат на ООУ”Христијан Карпош”-Куманово

ООУ”Христијан Карпош”-Куманово денеска го одбележа патрониот
празник – 78 години од загинувањето на патронот, истакнат партизан од
НОВ и народен херој на Македонија-Христијан Тодоровски Карпош. На
свеченото одбележување присуствуваа градоначалникот на Општина
Куманово со претставници од општинската администрација и
претседателката и членови на Советот на Општината, кои во знак на почит
кон легендарниот командант Карпош положија свежо цвеќе пред неговата
биста во училиштето.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст