Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Пензионерите од срце за Куманово

По повод 11 Ноември, Денот на ослободувањето на Куманово, Здружението на пензионери- Куманово одржа целовечерен концерт, насловен “Куманово во срцето”. На концертот се претставија: членовите на хорот, фолклорната група, актерската екипа со делови од “Ленче Кумановче”, како и гостите од Лесковац, Република Србија. Многубројната публика имаше можност да го проследи и читањето на првонаградената творба, посветена на Куманово, од објавениот Конкурс на пензионерите од нашиот град.

На настанот присуствуваше делегација од Општина Куманово, предводена од Секретарот на општината, Десанка Стошевска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст