Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Покана за прва форумска сесија

Почитувани сограѓани,

Општина Куманово доби можност да биде дел од проектот „Зајакнување на општинските совети“, во чии рамките ќе организираме Форуми на заедницата, како демократска алатка да се слушнат мислењата и предлозите на граѓаните.

Од форумот очекуваме вие да предложите и да ги изберете проектите за кои сметате дека се важни за заедницата. За овие проекти, предвиден е фонд од 50.000 швајцарски франци (CHF). Проектот е имплементиран од УНДП, финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC).

Затоа, ве поканувам на првата форумска сесија, што ја закажавме за во вторник, 11-ти јуни 2019 година, во 10 часот, во Занаетчиски Дом во Куманово.

Важни ни се вашите предлози и размислувања и затоа очекуваме да ги слушнеме на Форумот на заедницата.

Со почит,

Општина Куманово

Градоначалник Максим Димитриевски

 

10.06.2019 год.

Куманово

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст