Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Полагање на цвеќе на Спомен Костурница

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На Спомен Костурница , споменикот на паднатите борци од Народноослободителната војна, денеска во Куманово беше одбележан 11 Ноември-Денот на ослободување на градот. Борците, Градоначалникот Максим Димитриевски, Претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска, Секретарот на Општина Куманово, Десанка Стошевска, Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, претставници на МВР и АРМ bројни делегации кои се во градот по повод празникот на Куманово, претставници на локалната самоуправа, политички партии, јавни установи и претпријатија, здруженија на граѓани, како и претставници од невладиниот сектор се поклонија и положија цвеќе на споменикот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст