Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Поткозјачки литературни средби

Во петок во Занатски дом во Куманово се одржаа поткозјачките литературни средби. По две децение, под покровителство на Општина Куманово, а во организација на Јустиција и Центар за културолошки студии, се обнови оваа манифестацијата. Во минатото на овие литературни средби учествувале поети од балканот и Европа. Со оваа манифетсација започнуваат активностите за одбележување на 11 Ноември-Ослободувањето на Куманово, а чест да ја отвори имаше Претседателот на Совет Атина Мургашанска. Пред многубројната публика се претставија реномирани поетски и книжевни имиња од Макеоднија.
https://youtu.be/h6YeSYCxGRs

Врати се на врвот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Големина на фонт
Боја на контраст