Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан договор за воспоставување на јавно-приватно партнерство за осветлување во градот

Денеска во Општина Куманово беше потпишан Договор за јавно – приватно партнерство за осветлување во градот. По распишувањето на меѓународен повик за јавно – приватно партнерство фирмата ИЦС Системи од Р.Чешка со подружница во РСМ-Охрид, се обврза во наредниот период да вложи 4,7 милиони евра во поставување на ново осветлување и подобрување на мрежата на јавните прометни површини со  штедливи лед светилки и рефлектори на 9.340 светлечки места во градот со  модерен систем за управување.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст