Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан Договор за збратимување помеѓу Куманово и Нови Сад

Како значаен настан од бројните активности, кои се одржаа во рамките на одбележувањето на овогодинешниот Јубилеј 500 години од постоењето на Куманово, беше потпишан Договор за збратимување помеѓу Куманово и Нови Сад, со цел успешна понатамошна соработка во различни сфери од општествениот живот на двете општини. Договорот за збратимување го потпишаа Градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ и Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски.

Свечениот чин на потпишување на Договорот за збратимување, беше одлична можност Градоначалникот Димитриевски да ги поздрави и сите присутни членови на бројните делегации, кои пристигнаа во Куманово по повод 11 Ноември, Празникот на нашиот град.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст