Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан е меморандум за соработка помеѓу Општина Куманово и Занаетчиската комора на Република Северна Македонија

Денеска е потпишан меморандум за соработка помеѓу Општина Куманово и Занаетчиска
комора на Република Северна Македонија за остварување на активна соработка и размена на
информации, со цел создавање на меѓусебно партнерство во насока на креирање на поволно
деловно опкружување и тоа:
 Поттикнување, поддршка и логистика во спроведувањето на сите облици на соработка
од заеднички интерес;
 Размена на бизнис информации, неопходни за одржување на континуитетот на
заемната соработка;
 Заедничко планирање и организирање на презентации, трибини, работилници,
форуми.
 Промоција на заеднички активности;
 Соработка и поддршка во остварување на национални, регионални и меѓународни
проекти;
 Меѓународна соработка и активности во интерес на двете страни;

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст