Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан меморандум за соработка

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска потпиша меморандум за соработка со Сојуз – Национален Совет за родова рамноправност и организацијата за „Отворена врата„ од Косово. Со оваа Општина Куманово дава поддршка за имплементација на проектот „Вмрежување за успех„. Целтта на проектот е потикнување на родова рамнотежа и ниво на младинско општество преку вклучување на жените и младите во претставување на култните, традиционалните и национални вредности на Косово и Македонија. Истиот е финансиран од ЕУ во рамките на ИПА  компонентата II „Прекугранична програма за соработка„за Македонија и Косово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст