Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Празничен прес на Градоначалникот Димитривски по повод ,,11 Октомври”

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа Прес по повод 11 Октомври, Ден на народното востание, на кој се обратија Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски и Директорот на Фондацијата за култура и спорт-Куманово, Нино Величковски.

Градоначалникот Димитриевски упати искрени честитки до сите граѓани за 11 Октомври, кој секоја година достоинствено го одбележуваме, преку бројни културни и спортски настани во Куманово. Преку медиумите ги покани граѓаните масовно да излезат на Спомен Костурница, за да сите заедно им оддадеме почит на паднатите борци за слобода и да го испочитуваме овој значаен датум од македонската историја.

Директорот на Фондацијата за култура и спорт Величковски информираше за сите културни и спортски настани, кои ќе се одржат, како неизоставен дел од предвидената програма за одбележување на 11 Октомври.

Од бројните празнични активности, беше упатена покана и за промоцијата на новата преработка на песната “Јовка Кумановка” на познатата македонска група Next time.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст