Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Празничен Прес на Градоначалникот Димитриевски

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски заедно со Раководителот на Секторот за култура, спорт, социјална заштита, здравствена заштита и заштита на децата, директорот за Фондацијата за култура и спорт Куманово, како и претставници од Советот на Општина Куманово, денеска одржа Прес за медиумите, по повод 11 Ноември, Празникот на нашиот град.

Честитајќи го Јубилејот 500 години Куманово и 75 години од неговото ослободување, ги покани граѓаните да бидат дел од бројните културни и спортски настани, во рамките на Ноемвриските денови.

Градоначалникот потенцираше дека наше Куманово има изграден профил на модерен, проевропски град, како мултикултурен центар со добар соживот, а граѓаните се поткрепа на сработеното и продолжување на планираното.

Истакнувајќи ги културните настани, кои започнаа со концертот на пензионерите, тривечерните мега концерти на Градскиот плоштад, се до возобновувањето на Гитаријада, Градоначалникот најави и бројни делегации од државата и странство, претставници од Законодавната, Извршната и Судската власт на 11 Ноември.

Упати огромна благодарност до сите спонзори, компании и физички лица, кои излегоа во пресрет за конкретна реализација на културните и спортски настани, во рамките на одбележувањето на Јубилејот 500 години Куманово.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст