Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Празнична атлетска улична трка

Денеска се одржа и Атлетска улична трка, организирана од страна на Атлетскиот клуб Куманово, Атлетската федерација на Република Северна Македонија и Општински сојуз на спортови Куманово. На пладне се одржа инклузивна (штафета) трка на ученици од општинските основни училишта.

Следуваше трка, на која учествуваа ученици од шестто и седмо одделение од основните училишта и осмоодделенци и деветтоодделенци, во машка и женска конкуренција. Следни беа учениците од општинските средни училишта, исто така во машка и женска конкуренција.

На главната атлетска улична трка учество зедоа жени, кои трчаана 3.000 м и мажи-на 5.000 м.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст