Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Празнично внимание за жените од Советот на општина Куманово

Во чест на празникот на жената  8 – ми Март, вчера во име на Градоначалникот на општина Куманово и претседателката на Совет, беа доделени симболични подароци на жените советнички од Советот на општината. На настанот присуствуваше и секретарот на општината, кој им го честиташе празникот и им посака уште поголем успех во понатамошната работа.

Во Советот на општината има дванаесет советнички од различни политички партии на чело со претседателката  Ивана Ѓорѓиевска. Седниците на Совет се место каде овие жени редовно учествуваат и преку дискусии и дебати,  донесуваат важни одлуки и решенија за граѓаните на општината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст