Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Првата официјална средба на Градоначлникот Максим Димитриевски и Амбасадорот на САД Џес Бејли

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во Општина Куманово се одржа првата официјална средба на Градоначлникот Максим Димитриевски и Амбасадорот на САД Џес Бејли. На средбата беше истакната важноста на американската поддршка за Куманово која главно се состои од имплементација на проекти, за идните планови за развој на инфраструктурата, како и за образованието и капиталните инвестиции. Амбасадорот Бејли, пак, го потврди своето задоволство од посетата на Куманово и од соработката која постои меѓу Куманово и Соединетите американски држави.Исто така беа остварени средби и со пратениците во Собранието, а подоцна и со претставници од невладиниот сектор.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст