Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Прва протоколарна посета на амбасадорот на Р Чешка во РСМ

Денеска градоначалникот на општина Куманово Димитриевски оствари прва протоколарна средба со амбасадорот на Р Чешка во РСМ, Н.Е. Јарослав Лудва. Почитувајќи ги примарните начела на двете страни, на средбата се водеше дискусија за воспоставување на пријателски односи, кои ќе доведат до нови и плодни активности, споделувајќи искуствени примери за меѓусебна добробит. Средбата отвори можности за унапредување на соработката на полето на повеќе општествени сфери.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст