Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Прва форумска сесија

Денеска во Занаетчиски дом се одржа првата сесија од проектниот форум „Зајакнување на општински совети„.Овој форум се организира преку проект финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а целта е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво. Присутните граѓани на форумот имаат можност да предлагаат приоритетни проекти, кои ќе се финансираат од буџетниот фонд во износ од 50.000 швајцарски франци (CHF). Форумот го отвори градоначалникот Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст