Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Прв Меморијален турнир во чест на ракометарката Јасмина Голубовиќ

Денеска на реконструираното спортско игралиште во Соколана се одржа првиотМеморијален турнир во чест на ракометарката Јасмина Голубовиќ. Овој спортски настан е инициран од Здружението на ЖРК Куманово активни ветеранки, а поддржан од страна наградоначалникот и Советот на Општина Куманово. Со должна почит се обратијапретседателката на Совет на Општина Куманово,претставници на организациониот одбор на Здружениет и на потесното семејство на Голубовиќ. На ревијалниот натпревар учествувааракометарки од повеќе генерации на ЖРККуманово. Денеска беше испочитуван ликот и делото на Голубовиќ, која придонесе за развој наспортската дисциплина ракомет во Куманово, како една од најзаслужните учеснички воголемите победи, а спомените за неа остануваат да ги чуваат бројните љубители на ракометот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст