Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Презентирана Програмата ROMACTED

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски денеска оствари средба со проектен менаџер на програмата ROMACTED Маркос Андраде, проектни раководители и претставници на Асоцијацијата за демократски развој на Ромите “Сонце” од Тетово, претставници од општинската администрација и советот.

Целта на оваа средба беше презентирање на заедничката програма на Европската Унија и Советот на Европа, ROMACTED “Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на локално ниво”.

Општина Куманово е една од дванаесетте општини во Република Северна Македонија, каде ќе се спроведува оваа Програма.

На состанокот се разговараше и  за актуелната состојба на Ромите во општината, проблемите со кои се соочуваат и можности за нивно решавање.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст