Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Презентирани два проекти во ООУ “Крсте Мисирков”-Куманово

Во ООУ “Крсте Мисирков”-Куманово се одржа презентација на два проекти: “Изработка на хидропонична градина” и “Паметна градина за здрава училишна младина”, како резултати од Повикот “Предизвик на млади истражувачи” и CEED-UPSHIFT програмата, кои беа презентирани од страна на наставниците-ментори и учениците. На настанот се обратија директорите на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, на CEED-UPSHIFT програмата, Ѓорѓи Кушевски и ООУ “Крсте Мисирков”, Александар Јовановиќ.

Делегација од Општина Куманово, предводена од Градоначалникот на општината, Димитриевски беше дел од овој настан.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст