Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Претседателот на Влада на Република Северна Македонија во посета на Оштина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска во својот кабинет оствари прва протоколарна средба со премиерот на Република Северна Македонија Зоран Заев.
На средбата присуствуваа Министерот за Внатрешни работи Оливер Спасовски, Претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска и претставници од општинската администрација. На состанокот се разговараше за проектите кои се во тек како и за сите планирани инвестиции во 2019 година. Градоначалникот ги претстави и активностите кои што се предвидени по повод прославата на јубилејот 500 години од постоење на Куманово, кое е од исклучително значење за градот и државата. По средбата заедно се упатија на трибина со наслов „Фер Општество – шанса за сите„, што се одржа во големата сала на зградата на поранешен „Комитет„

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст