Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Претстава за подигнување на свеста кај младите во изведба на ученици од Куманово

На 31 октомври, среда, со почеток во 13:00 часот, во НУЦК „Трајко Прокопиев“ ќе биде изведена претстава за подигнување на свеста кај младите и намалување на дискриминацијата – „Еј, еве ја онаа“. Во претставата настапуваат ученици од средните училишта во Куманово, а текстот и режијата се на Кети Дончевска Илиќ.
Активноста е организирана од страна на Општинскиот центар за социјани услуги – Општина Куманово, со поддршка од Регионалниот проект за социјални права на ранливи групи (СоРи) имплементиран од Германското друштво за меѓународна соработка (GIZ), а во соработка со Канцеларијата на заменик-Народен Правобранител на Република Македонија-Куманово.
Влезот за претставата е бесплатен.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст