Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Претставници на Општина Куманово на Денот на збратимениот град Нови Сад

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Делегација од Општина Куманово предводена од Градоначалникот Максим Димитриевски заедно со претседателот на Советот на општината Атина Мургашанска, викендов го посетија градот Нови Сад, Република Србија, по повод одбележувањето на Денот на градот. Во оваа пригода беше остварена средба со Градоначалникот на збратимениот град Милош Вучевиќ и претседателот на Градското собрание Здравко Јелушиќ.

Се разговараше за интензивирање на соработката помеѓу двата града на полето на културата и образованието. Идејата е да се поврзат и да отпочнат со соработка средните земјоделски училишта од Куманово и Нови Сад.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст