Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРНИ МАНИФЕСТАЦИИ ЗА МЕСЕЦ ЈУЛИ И АВГУСТ

Р.Бр НАСТАН НОСИТЕЛ ДАТУМ НА ОДРЖУВАЊЕ
1. Курбан Бајрам Едукативно здружение,,Влазнија“ 10  јули 2022 година
2. „Добредојдовте иселеници“ Недела на албанска култура 18-24  јули 2022 година
3. III Меѓународен фолклорен фестивал ,,Куманово – 2022“ КУД „Панче Пешев“ – Куманово 19-23  јули 2022 година
4. Концерт  „Куманово пее“ Недела на албанска култура 25  јули 2022 година
5. Бдеење на кокински мугри Фондација за култура и спорт ,,Куманово“ 31 јули 2022 година
6. Ликовна колонија ,,Куманово – 2022    Фондација за култура и спорт ,,Куманово“ 05-12 август 2022 годин
7. Ликовна колонија ,,Карпино – 2022“ Мултимедијален центар ,,Карпино,,

 

18-24  август 2022 годин
8. Фестивал на лимено-дувачки оркестри  „Рома Труба фест – 2022“ КУД ,,Рушит Шакир 19 август 2022 година
9. ,,XVIII Меѓународен тамбурашки  фестивал  Куманово 2022“ Фондација за култура и спорт ,,Куманово“ 26-27 август 2022 годин
10. Рок фест „Тумсток- 2022“ Центар за рурален развој „Бујрум“ 27 август 2022 година
11. X Фестивал на хумористични песни „Тумба фест -2022“ Здружение „ Ризница“ – Куманово

 

31 август 2021 година
     
     
  1. Курбан Бајрам

          

                        

  1. III Меѓународен фолклорен фестивал ,,Куманово – 2022“

                                      

 

 

  1. Бдеење на кокински мугри

   

 

  1. Ликовна колонија ,,Куманово 2022“

 

 

  1. Ликовна колонија ,,Карпино – 2022“

  

  1. Фестивал на лимено-дувачки оркестри „Рома Труба фест – 2022“  

      

  1. XVIII Меѓународен тамбурашки фестивал  ,,Куманово 2022“

 

 

  1. 11. X Фестивал на хумористични песни „Тумба фест -2022“

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст