Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Програма за одбележување на 11 Октомври, Ден на народното востание и Ден на борецот во Општина Куманово

Почитувани сограѓани,

Од името на градоначалникот и Советот  на Општина Куманово, Ве покануваме заеднички да го одбележиме 11 Октомври-Ден на народното востание и Ден на борецот, како значаен датум од македонската историја, кој е симбол на македонската борба за слобода.

Спортски манифестации по повод 11 Октомври во организација на  Општински сојуз на спортови Куманово и соодветен спортски клуб

08.10.2021 година

Аикидо семинар 11 Октомври Куманово
ОССК и АК Агатсу Куманово
сала на Аикидо клуб Агатсу
19.00 часот

09.10.-11.10.2021 година

Тениски турнир за деца до 14 години 11 Октомври Куманово
ОССК и ТУМБА тенис клуб Куманово
тениски терени кај градскиот базен
09.00-17.00 часот

09.10.2021 година

Традиционален атлетски митинг 11 Октомври Куманово
ОССК и АК Куманово
aтлетски полигон  на ОСТУ “Наце Буѓони”- Куманово
11.00 часот (за деца до 14 години)
официјална програма од 13.30 часот

11.10.2021 година

Ракометен турнир 11 Октомври Куманово
ОССК и  МРК  Куманово
спортски терени во Соколана
10.00 часот

11.10.2021 година

Традиционален пинг понг турнир 11 Октомври Куманово
ОССК и ППК Куманово
училишна спортска сала на СОУ-Гимназија “Гоце Делчев”
10.30 часот

11.10.2021 година

Полагање цвеќе на Спомен костурница со пригодна програма
Локална самоуправа
Спомен костурница Куманово
11.00 часот

11.10.2021 година

Велосипедска трка ТРОФЕЈ 11 Октомври
ОССК и ВК ВЕЛО-М Куманово
пред спортска сала
кружно на релација “Октомвриска револуција” и “3-та МУБ” (пред трката ќе возат деца велосипедисти)
12.00 часот

24.10.2021 година

КУП во спортско риболовство 11 Октомври
на река Пчиња
08.00 часот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст