Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Продажен базар на уникатни предмети во витраж техника

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска присуствуваше и се обрати на завршната манифестација – продажен базар, што е дел од проектот „Традицијата низ слики„.Истиот го реализира здужението „Колото на српските сестри од Куманово, во соработка со партнерските здруженија „Мајка„,„Сирма„ и „Куманово – Виор„.На базарот беа изложени предмети во витраж техника, а средствата од истите ќе бидат донирани.Проектот „Традиција низ слики“ се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во западен балкан (ReLOAD) која е финсисрана од Европската Унија, а се спроведува од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст