Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Продолжува процесот на поставување и замена на улично осветлување

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во врска со Договорот за јавно-приватно партнерство за осветлување во Куманово, преку фирмата “ИЦС Системи”-Р.Чешка со подружница во Охрид, за поставување на ново осветлување и подобрување на мрежата на јавните прометни површини со штедливи лед светилки и рефлектори со модерен систем за управување, Општинската комисија со претставници од надзорот и изведувачот излегоа на терен, извршувајќи мерења на старите и нови улични светилки на 27 улици во центарот на градот. Интензивно се работи на замена на осветлувањето, проследено со редовна контрола.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст