Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Проект “Насмевка за постарите” во Дом за стари лица “Зафир Сајто”

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска беше во
посета на Дом за стари лица “Зафир Сајто”-Куманово, каде што се
спроведува проектот “Насмевка за постарите”, во соработка помеѓу
општина Куманово и Домот, а преку Фондација за култура и спорт-
Куманово. Тројца кумановски уметници-графичари во наредните 3-4 дена
ќе цртаат графити на површина од 100 м2. Целта е разубавување на
катчето, во кое пензионерите секојдневно функционираат, како
продолжување на ваков вид активности, кои започна да ги спроведува
општина Куманово, за да повеќето делови од градов добијат нов и
модерен лик, разубавувајќи го нашето секојдневно опкружување.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст