Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Проект: „Различноста е во мода-промоција на мултикултурализмот на локално ниво„

Денеска во Скопје се одржа конференција за промоција на целите, резултатите и активностите на проектот „Различноста е во мода – промоција на мултикултурализамот на локално ниво„. Свое обраќање имаше градоначалникот Максим Димитриевски, Алберт Муслиу- Прв извршен Директор на АДИ , Александар Кирацовски, Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, Фрејк Јанмат, Советник , Раководител на Сектор за економски прашања, прекугранична соработка, при делегација на ЕУ во Скопје и други градоначалници. Општина Куманово е една од деветте општини која учествува во овој проект кој е насиочен кон унапредување на меѓуетничките односи и мулти културната демократија. Главни проектни резултати се проценка на сосотојба со интеграција на етничките заедници и меѓуетнички односи на локлано ниво, подготовка и усвоени стратегии за мултикултурен дијалог и рамка за мултикултурно планирање и спроведени локални акции за јакнење на меѓукултурното разбирање.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст