Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промовирана книгата “2222 надимка на Кумановци на кумановски” на Мирко Зафировски

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Вечерва во Занаетчиски дом-Куманово се одржа промоција на книгата “2222 надимка на Кумановци на кумановски” на нашиот сограѓанин Мирко Зафировски, како трета книга, посветена на Куманово. Вечерашниот културен настан е дел од Програмата “Ноемвриски денови 2021”, поддржан од Градоначалникот и Советот на Општина Куманово. Со ова дело нашиот град доби уште една печатена приказна, која ќе заземе свое место во културната ризница, останувајќи во наследство на идните генерации. На настанот присуствуваше градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст