Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промоција на видео записот за песната “Прошета се Јовка Кумановка”

Како уште еден културен настан во низата од настани по повод 11 Октомври, се одржа промоција на видео записот за песната “Прошета се Јовка Кумановка”, како преработка на оваа извонредна нумера од страна на познатата македонска група “Next time”, во организација на Фондацијата за култура и спорт-.Куманово. На промоцијата, продуцентите на преработката и пејачите на љубопитната публика им ја пренесоа приказната за настанувањето на ова прекрасно дело, а членовите на групата се претставија со уште неколку преработки на познати македонски песни.

 

 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст