Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промоција на проектот: „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет“

Во Куманово се оддржа промоција на прекуграничниот проект „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет” помеѓу Фондација за култура и спорт “Куманово” при Општина Куманово и Народно читалиште “Димитар Благоев 1925” – Добриниште, Република Бугарија.

Целтта на овој проект е промовирање на соработката меѓу регионалните актери во областа на одржливиот туризам. Целни групи на овој проект се културни и туристички чинители во Банско. Исто така преку овој проект  ќе биде извршена и набавка на аудио и видео опрема за Фондацијата за култура и спорт во Занаетчиски дом – Куманово и ќе биде изработен документарен филм.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст