Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Прослава на градската слава Св.Троица во Лесковац

Претставници на Совет на Општина Куманово и општинска администрација, предводени од претседателката Ѓорѓиевска денеска беа во посета на Лесковац, по повод прославата на градската слава Св.Троица. Присуствуваа на литургија во црквата “Св.Троица”, на традиционалната литија- молитвена поворка, која носи пораки за мир, љубов, радост и благосостојба, која од црквата  ја пренесоа на улиците на Лесковац. Беше остварена и средба со градоначалникот на Лесковац, д-р Горан Цветановиќ.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст