Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Пуштен во употреба новиот ургентен центар во Куманово

Денеска Секретарот на општина Куманово Десанка Стошевска заедно со претставници на општинската администрација, присуствуваше на свечено пуштање во употреба на новиот ургентен центар во Куманово. Ургентниот центар го пушти во употреба Премиерот на Република Северна Македонија  Зоран Заев, а присуствуваа и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, министерот за здравство Венко Филипче, министерот за земјоделство, шумарство и водостаопаство Трајан Димковски и за политички систем Садула Дураку.Новиот објект се наоѓа во склоп на општата болница Куманово, со можност за опслужување на  200 000 пациенти од североисточниот регион на државата. Со оваа ќе се олесни третманот на пациентите, бидејќи на едно место ќе можат да се добијат различни видови на прегледи и понатамошен соодветен третман. Инвестицијата на овој објект, кој е од големо значење за граѓаните е 900 000 евра.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст