Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работилница за промоција на драфт верзија на Стратегија за ЛЕР

Денеска во хотел Хармонија-Куманово се одржа петтата работилница за промоција на драфт верзија на стратешкиот документ Стратегија за локален економски развој за период од 2019-2024 година, на Одделението за стратешко планирање, креирање политики, следење и локален економски развој (ЛЕР) при Општина Куманово.
Споменатата Стратегија претставува процес за утврдување на почетните состојби и потреби на граѓаните, креирање позитивна визија, во која ќе се достигне светла иднина на една институција во општеството.
Во изработката на овој значаен документ беа вклучени претставници на сите целни групи од областите на делување, кои дадоа свој придонес за изработка и развивање на документов.
На работилницата имаше доволно простор за сугестии и насоки пред финализирањето на Стратегијата од страна на присутните.
Дел од настанот беа Секретарот на Општина Куманово, Десанка Стошевска и претседателот на Совет на Општина Куманово, Атина Мургашанска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст