Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работилница на Локален совет за превенција

Денеска се одржа работилница на Локалниот совет за превенција на тема: “Изработка на нацрт Локален акциски план за спречување на насилен екстремизам„. Работилницата која е организирна од Општина Куаманово, ОБСЕ и отсекот за превенција при СВР, ја отвори гардоначалникот Максим Димитриевски. На раболтиницата, претставници на различни иституции и граѓански организации ги посочија локалните проблеми, но и можности за решавање во поглед на спречување на насилен екстремизам. Сите заклучоци од дводневната работилница ќе допринесат за изготвубање на нарт локален акциски план, во кои ќе бидат наведени активностите кои ќе се спроведуваат на локално ниво.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст