Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работна средба на Градоначалникот Димитриевски со претставници на Општина Гњилане

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа работна средба на делегации од општините Куманово и Гњилане, предводени од Градоначалниците Максим Димитриевски и Љутфи Азири.

Целта на оваа средба се потпишаните договори во рамки  на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Косово и Р.Северна Македонија. Потпишани се договори за два проекти: „Зајакнување на вредности на културно и природно наследство“, кој ќе се имплементира во партнерство на општините Гњилане и Куманово и „Одржливи еколошки и здравствени придобивки во прекугранична област“, помеѓу Регионалната компанија за снабдување со вода “Хидроморава” – Гњилане  и ЈП “Водовод”- Куманово.

Градоначалникот Димитриевски потенцираше дека проектите ќе придонесат за јакнење на прекуграничната соработка и подобри услови за живот на граѓаните од регионот, им посака успешна работа на тимовите на проектите и уште можности за нови проекти.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст