Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Размена на градови на Мрежата на силни градови во Западен Балкан

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска присуствуваше на отворањето на тридневната Регионална работилница, организирана од страна на Мрежата на силни градови во Западен Балкан, на која имаше свое обраќање.

Дел од настанот беа Градоначалници и претставници од институции во Република Северна Македонија и Албанија, претставници од Националниот комитет за спречување на насилен екстремизам, како и од невладините организации.

Главна цел на работилницата е размената на искуства и добри практики на градовите-членки на Мрежата, во поглед на спречување на насилниот екстремизам, проценка на локалниот ризик, како и планирање на идни активности во насока на спречување на насилен екстремизам.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст