Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Рома – труба фест

На Градскиот плоштад вечерва, се одржа традиционалната музичка манифестација „Рома-труба фест“.
Oваа година, на фестивалот коj се одржува по петнаесетти пат, учествуваат домашни изведувачи и тоа: оркестарот „Уска Кан Кантуров“, оркестар Кочани, „Млади Агушеви“, „Stars Band“, „Млади Таленти“, „ИСМО Бенд“, „Роберт ft. Ферчо & Bad Boys“.Химната на Ромите „Џелем џелем“ ќа ја отпее Роки Селими од Скопје, а специјален гости на вечерта ќе бидат Ферус Мустафов, Руфат-Роки Селимовски, Кеми Асанов, Нукиш Бенд и Џело Дестановски.Фестивалот го отвори Градоначалникот Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст