Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечена седница по повод Празникот на градот

Денеска, по повод 11 Н      оември, Ден на ослободувањето на Куманово и 500 години од негово постоење, во Националната установа     Центар за култура Трајко Прокопиев-Куманово се одржа Свечена седница, на која свои обраќања имаа Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски и претседателот на Советот на општината Атина Мургашанска.

Беше доделена Ноемвриска награда на истакнати поединци и правни лица. Градоначалникот Димитриевски  додели благодарници и плакети на заслужни граѓани, кои дале свој придонес за развојот на нашиот град во различни сфери од општественото живеење.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст