Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечено отворање на реконструираното спортско игралиште во Соколана

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска беше домаќин на свеченото отворање на реконструираното спортско игралиште во комплексот Соколана, на кое присуствуваа Премиерот на РСМ, Зоран Заев, директорот на АМС, Наумче Мојсоски.Беше пуштено во употреба игралиштето во Соколана, како прва фаза од трите предвидени во проектот за реконструкција на овој грандиозен објект, каде се одржуваа единствените и неповторливи спортски турнири, како центар на внимание на спортската јавност во поранешна Југославија и културно-забавниот живот преку незаборавните матинеа и игранки. Беа доделени признанија на најистакнатите спортисти од Куманово и членовите на семејствата, кои добар дел од животот го поминале во Соколана и дале свој придонес за развој на спортскиот живот. Димитриевски потенцираше дека ќе продолжи изградбата на спортските капацитети и развивањето на спортот во нашиот град, со цел што повеќе терени и спортски објекти,каде што ќе се одржуваат натпревари и ќе се слават победи.
 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст