Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечено отворање по успешно завршена реконструкција во ООУ „Карпош”- с. Умин Дол

Денеска, на првиот училишен ден од новата учебна година, во ООУ „Карпош”- с. Умин Дол свечено беше отворен училишниот објект по успешно завршениот проект за реконструкција на оваа училишна зграда и на подрачното училиште во с. Љубодраг, кој е реализиран со финансиска поддршка на Министерството за образование и наука на РСМ и Општина Куманово. Овој проект опфати реконструкција на кров, подови и тоалети, нови прозорци и врати, нова енергетско-ефикасна фасада, санитарни јазли и делумно нов ентериер, нова електрична инсталација со нов систем за греење, пристапна рампа и тоалети адаптирани за лица со попреченост. На свеченото отворање присуствуваа градоначалникот и секретарот на Општина Куманово, претседателка на Совет на Општината, раководител на Сектор за образование и останати претставници од општинска администрација. Димитриевски нагласи дека Општина Куманово продолжува да ги реализира потребите на општинските училишта, со единствена цел – на учениците да им бидат обезбедени соодветни услови за учење и напредување, преку обезбедување на повисоко образовно ниво. Градоначалникот на сите ученици и наставници им посака успешен почеток на новата учебна година, која ќе донесе подобар образовен процес со одлични ученици и добри резултати. Согласно со фактот дека образованието е темел и приоритет на секое демократско општество, да продолжиме да создаваме успешни генерации, кои ќе бидат слика на своите наставници, како носители на образовниот процес.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст