Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечен настан под наслов “International concert global sounds”-дел од Еразмус + проект

Во рамките на проектот за размена на ученици Глобални звуци 2020-2023од Еразмус + програмата, вечерва во Занаетчиски дом се одржа свечен настан под наслов International concert global sounds. На овој проект од РСМ активно работи СОУ Гимназија Гоце Делчев-Куманово заедно со Хрватска, Турција и Германија. Претставниците на државите ја посетија и Општината, каде што се сретнаа со секретарот Гелевски. Целта на посетата на наставници и ученици од овие држави на Куманово е презентирање на спроведените активности и размена на проектни искуства, кои им донесоа забележителни резултати. На настанот присуствуваа градоначалникот на Општина Куманово, секретарот на Општината и претседателката на Советот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст